Siirry sisältöön

Tietoa meistä

Päiväkoti Pihlajan kannatusyhdistys ry ylläpitää Päiväkoti Pihlajaa, joka sijaitsee Tampereella Hatanpään alueella osoitteessa Vihilahdenkatu 5. Päiväkoti toimii kerrostalon kivijalassa.

Henkilökuntamme on motivoitunutta ja kouluttaa itseään jatkuvasti lisää. He osallistuvat myös säännöllisesti yhdistyksen kokouksiin sekä työnohjaukseen. Jos joku työntekijöistä sairastuu, tavoitteena on saada aina paikalle pätevä sijainen. Päiväkotiin otetaan myös työharjoittelijoita - sekä alan opiskelijoita että esimerkiksi Suomeen kotoutuvia maahanmuuttajia.

Päiväkodin ryhmäkoko on lasten ikärakenteesta riippuen noin 13 - 15. Päivittäinen aukioloaika on 7.30-16.30. Päiväkodissa tarjotaan puuroaamupala, lounas sekä välipala. Ruoka valmistetaan luomukasviksista ja paikallisten tuottajien tuotteista. Lapset voivat osallistua ruoanlaittoon.

Päiväkotitoiminnan keskeisiä arvoja ovat kodinomaisuus ja kiireettömyys, suojaisa ja turvallinen kasvuympäristö, lapsen yksilöllisyyden kunnioittaminen, rajat ja rakkaus osana kasvua ja kehitystä, lasten omaehtoinen leikki, rytmit kasvatuksen tukena sekä ravinto osana lapsen tervettä kasvua ja vanhempien aktiivinen osallistuminen. Päiväkodin hoitotyö perustuu steinerpedagogiikkaan.

Päiväkodin hoitomaksun kattamiseksi on mahdollista saada Kelan yksityisen hoidon tukea, kuntalisää (esim. Tampere-lisää) sekä hoitolisää, jos on pienituloinen. Käytännössä perheelle maksettavaksi jää tuloista riippuen n. 170 - 320 euroa/kk/lapsi. Lisätietoa tuista saat lähimmästä Kelasta tai www.kela.fi.

Etsimme jatkuvasti päteviä sijaisia lyhyisiin sairas- tai vapaapäiväsijaisuuksiin.

 

 

 

Steinerpedagogiikasta löydät lisätietoa esim.
Steinerkasvatuksen liitto