Siirry sisältöön

Tietoa meistä

Pihlajaa ylläpitää hoidossa olevien lasten vanhemmista muodostuva kannatusyhdistys. Vanhemmat osallistuvat päiväkodin toimintaa koskeviin päätöksiin, ja ovat mukana päiväkotiin liittyvien asioiden hoitamisessa. Myös päiväkodin tiloja siivotaan talkoilla pari kertaa vuodessa, ja lelujen ja huonekalujen huolto ja hankkiminen on vanhempien vastuulla. Kaikkien perheiden tulee osallistua toimintaan jollakin tapaa ja yksi tärkeimmistä asioista on hallitustyöskentelyyn liittyvien roolien hoitaminen. Perheillä on aito mahdollisuus vaikuttaa ja olla mukana luomassa yhteistä kasvatusyhteisöä yhdessä päiväkodin kasvattajien kanssa.

Pihlaja ei ole palveluseteli- eikä ostopalvelupäiväkoti, vaan toimimme Kelan yksityisen hoidon tuella ja Tampereen kaupungin kuntalisällä. Päivähoitomaksu koostuu siten kuntalisästä, yksityisen hoidon tuesta ja sen tulosidonnaisesta hoitolisästä sekä perheen osuudesta. Käytännössä perheen osuudeksi jää 172–538 euroa tuloista riippuen. Hoitomaksun suuruus vahvistetaan puolivuosittain yhdistyksen kokouksessa.

Pihlajassa lapsille tarjottava ruoka valmistetaan omassa keittiössä, ja päivittäin tarjoamme puuroaamiaisen, lounaan ja välipalan. Ruoka valmistetaan kasvispainotteisesti ja panostamme luomu- ja lähituotteisiin. Oman keittiön puuhat ja muut kodinhoidolliset toimet, kuten pyykkihuolto, luovat osaltaan kodinomaista ilmapiiriä ja tuovat lapset osaksi arjen askareita.

Päiväkoti sijaitsee lähellä monipuolisia luontoympäristöjä, kuten Hatanpään arboretum. Teemme viikoittain retkiä lähiluontoon, ja luonnon seuraaminen rytmittää toimintamme sisältöä antaen ideoita ja inspiraatiota. Luontosuhteen rakentuminen ja vahvistuminen vaatii säännöllisiä käyntejä luonnon äärellä kaikkia aisteja herätellen.

“Pihlajalla on kiva, helppokulkuinen ja tutkimaan innostava ympäristö. Säännöllisiä keskiviikkokyläilyjä lähimetsään ja arboretumille lienee kiittäminen, että kaksivuotias matkii ja arvuuttelee meiltä vanhemmilta jo sujuvasti aika montaa lintulajia.” -vanhempi